GUITARS
rserfafsqdfes
undefinedundefined
News | Events | Journal stories | LGR-project
 

Journal Stories


Aamulehti
03.11.2014

 
Orivesiläiset veljekset Juuso Lindberg ja Otto Lindberg muuttivat kolme vuotta sitten rohkeasti elämänsä suunnan. Nuoret perheelliset miehet jättivät työpaikkansa ja opiskelivat soitinrakennusta Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Ikatassa.
 
Nyt orivesiläiset rakentavat käsityönä akustisia kitaroita ja sähkökitaroita ja ovat ehdolla Vuoden artesaaneiksi. Read more from Aamulehti website ››
 


Oriveden Sanomat

18.09.2014
Kirjoittanut  Hannele Havas
 

Juuso ja Otto Lindberg avasivat hiljatttain toimitilansa entisessä kenkätehtaassa Orivedellä.


Orivesiläiset Lindbergin veljekset perustivat soitinverstaan entisen kenkätehtaan tiloihin Oriveden Kiikanmäkeen. Juuso, 31, ja Otto, 28, ovat soitirakennusartesaaneja, jotka valmistavat käsityönä kitaroita ja huoltavat niitä.

Soitinrakennusyrityksen Asgard-kitaramallisto on prototyyppivaiheessa. Pohjoisesta mytologiasta kumpuava nimi tarkoittaa muinaisten jumalien asuinsijaa. Se sopii kansainvälisille markkinoille ja kohdentaa yrityksen Pohjoismaihin.

– Hyvästä teemasta löytyy visioita ja yksittäisiä juttuja esimerkiksi koristemaalauksiin, soitinrakentajat kertovat.
 
Lähipuulajit tulevat

Juuso ja Otto valmistuivat keväällä Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Koulun kautta he olivat mukana EU-projektissa, joka tutkii ei-trooppisten puulajien käyttöä soitinrakennuksessa.

– Se on iso hanke, jossa tutkitaan, ovatko esimerkiksi suomalaisesta puusta tehdyt kitarat yhtä hyviä kuin trooppisista puulajeista tehdyt. Ruusupuuta ja eebeniä menee korealaisten ja kiinalaisten tehtaisiin järkyttäviä määriä verrattuna siihen, mitä me pienet käytetään. Ekologisuus on tässä mukana.

Veljekset kertovat, että ei-trooppiset puulajit ovat pärjänneet testeissä yllättävän hyvin. Ja hintaakin pystyttäisiin pudottamaan, jos materiaali vaihdettaisiin helpommin saataviin. Otto teki projektissa kitaran jalavasta ja Juuso koivusta.

Lindbergit eivät välttämättä enää jatka projektissa, mutta se voi poikia ideoita omaankin tuotekehittelyyn.

– Soittajat ovat soittimien suhteen konservatiivisia. On tarkka mielikuva siitä, miltä kitaran pitää näyttää. Suomalaiset puulajithan ovat aika vaaleita eksoottisiin verrattuna. Kauneus on katsojan silmässä. Lue lisää lehdestä...
 
   
Contact us
Umbertontie 3, 35100 Orivesi 
FINLAND
TEL +358 44 9762269
info@asgard-guitars.com
contact@asgard-guitars.com
www.asgard-guitars.com
Workshop open 

Workshop open by appointment, also on weekends.
 
Please feel free to contact us!

Asgard Guitars Oy, All rights reserved.